Therapie

Integratieve Psychotherapie is een kortdurende therapie voor volwassenen. Met integratief wordt bedoeld dat we samen het probleem vanuit verschillende invalshoeken en met verschillende methoden analyseren. Zo kan de behandeling worden gekozen die het beste past bij jouw vraag en behoefte en wordt  de behandeling doelgericht.
In de integratieve psychotherapie wordt de hele mens beschouwd. Het denken, de emoties, het gevoelsleven, de sociale en lichamelijke aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Therapie kijkt ook naar de oorsprong van gedrag. Inzicht, verwerking en nieuwe mogelijkheden helpen om het dagelijks leven anders aan te pakken en problemen te hanteren en/of op te lossen.

Mijn manier van vragen stellen, het observeren, de interventies en het gesprek helpen je om tot een eigen oplossing te komen die binnen jouw mogelijkheden ligt. In de gesprekken gebruik ik verschillende technieken en theorieën uit de psychologie. De methodieken die ik daarbij inzet zijn onder andere gebaseerd op de Psychoanalyse, Gestalt, Neuro Linguïstisch Programmeren, Jungs Systeemtheorie en Transactionele Analyse.

Voor welke klachten kunt u onder meer terecht:

  • Stressklachten: oververmoeidheid, overspannenheid, burn-out, concentratie en geheugen problemen, hoofdpijn, migraine.
  • Uit balans zijn; het doel van je leven kwijt zijn, een nieuwe levensfase in gaan, scheiding.
  • Problemen op het werk: omgang met collega’s of leidinggevende, een arbeidsconflict.
  • Verwerken van emotionele conflicten: trauma verwerking, angsten, fobieën, depressie, rouwverwerking.
  • Persoonlijke problemen: weinig zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld, angst of verdriet, schuldgevoelens.
  • Moeite met communicatie: grenzen stellen, gevoelens uiten.
  • Onverwerkte situaties uit het verleden.